Het snijden van pootgoed is inmiddels de normaalste zaak van de wereld. Het betekent een verdubbeling van de hoeveelheid knollen in de maat per ton. Dit is vooral voordelig bij lang groeiende fritesrassen.

De Kubbe snijdt al meer dan 25 jaar pootgoed en heeft dit procedé door de jaren heen voortdurend geoptimaliseerd, waarbij de hoogste kwaliteits- en hygiënestandaards worden nageleefd.

Het snijtraject bestaat uit vier stappen. Allereerst worden de kisten gekanteld en op de band geleegd. Via de schudders rollen de aardappelen naar de snijmachine, waarbij de messen continu worden ontsmet. Direct na het snijden volgt een behandeling met talkpoeder. De gesneden pootaardappelen gaan weer terug in de kist. Voor klanten die absolute zekerheid willen, is er de mogelijkheid om de partij voor het snijden te laten wassen en behandelen. Na het snijden van een partij wordt de hele snijlijn schoongemaakt en ontsmet.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van snijden van pootgoed? Neem dan contact met ons op.