Ontstaan in de Flevopolder, met de wortels in de akkerbouw, is De Kubbe al meer dan 25 jaar een begrip op het gebied van op- en overslag, wegen, snijden, wassen en behandelen van pootaardappelen. Gerenommeerde handelshuizen, fritesproducenten en telers vertrouwen al jaren op de expertise van De Kubbe. Tot de vaste klanten behoren onder andere Aviko Potato, LWM, McCain, Farmfrites, handelsbedrijf APF, Hzpc, Agrico en Kws en een groot aantal telers uit de omgeving.

Per jaar wordt in het bedrijf gemiddeld 6.000 – 10.000 ton snijwerk verricht en gaat er tussen de 13.000 – 18.000 ton pootgoed door de wasstraat. Het bedrijf, dat in 1991 voortkwam uit het akkerbouwbedrijf van de familie Van Tilburg, wordt geleid door Dick van Tilburg.

De Kubbe staat nationaal en internationaal bekend om haar innovatieve kijk op het werken met pootgoed en heeft in de loop der jaren verschillende succesvolle methoden ontwikkeld voor het veilig wassen, behandelen en snijden van pootaardappelen. Het resultaat van deze werkwijze is een grondvrij product, dat veilig over de hele wereld kan worden geleverd. Hygiëne staat bij de Kubbe hoog in het vaandel. Zo wordt er alleen gewerkt met gecertificeerd pootgoed en worden de hoogste hygiënestandaards nageleefd.

Voor het beheer en de registratie van haar activiteiten maakt de Kubbe gebruik van een eigen softwaresysteem. Daardoor is het mogelijk om klanten dagelijks via e-mail op de hoogte te houden van voorraden en processen. Kortom, De Kubbe biedt bedrijven een volledig geautomatiseerd voorraadbeheer.