Het team van De Kubbe weet als geen ander hoe belangrijk het is om ziekten en bacteriën bij pootgoed te voorkomen. Hygiëne staat dan ook hoog in het vaandel. Zo wordt er alleen gewerkt met gecertificeerd pootgoed en worden de hoogste hygiënestandaards nageleefd. Door de expertise op het gebied van het verwerken van pootgoed, heeft de Kubbe actief meegewerkt aan de totstandkoming van het PCC-hygiëneprotocol.

Door het wassen van pootgoed wordt de grond verwijderd, waarmee de verspreiding van grondgebonden ziektes wordt voorkomen. Door te ontsmetten met ozon worden bacteriën en schimmels aan de buitenkant van de aardappel gedood.

Na elke partij die gewassen en gesneden is, wordt de gehele lijn schoongemaakt en ontsmet. Contactbesmetting en versmering krijgt zo geen kans. Ook de kisten worden na gebruik gereinigd en beschikken over een elektronische chip met een uniek nummer. Dit track- and trace systeem zorgt er voor dat partijcontact altijd traceerbaar is en dat elke verwerking op de dag en tijd nauwkeurig inzichtelijk is.